Kategorie receptů
- Autor: Martja
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Světlá sójová omáčka | 12 |
Papričky chilli | 20 |
Ústřicová omáčka (Exotic food) | 12 |
Rybí omáčka | 12 |
Houby čerstvé průměr | 100 |
Mrkev | 80 |
Celer řapíkatý | 80 |
Pór | 160 |
Cibule šalotka | 35 |
Oleje (všechny druhy) | 6 |
Štíhlé nudle (smacker) | 100 |
Šmakoun - hlíva ústřičná | 100 |
Dochucovadla:
1 lžíce světlé sójové omáčky 1 lžíce rybí omáčky 1 lžíce ústřicové omáčky chilli paprička
Energetická hodnota celkem: 1595 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Nakrájejte mrkev na slabé proušky, šalotku a pórek na kolečka, řepíkatý celer na tenké půlměsíčky. Zelenina jde doplnit o papriku, chilli papričky,... Orestujte zeleninu (3 minuty) a hlívu ústřičnou na oleji (další 3 minuty), smíchejte ústřicovou, sojovou a rybí omáčku a směsí zalejte směs. Po 2 minutách přimíchejte na jemno nakrájený šmakoun a až bude zelenina al dente (tj. měkčí, ale stále křupavá), přimíchejte štíhlé nudle, které ve směsi ohřejte. Odstavte pánev a přidejte půlku chili papričky a vmíchejte ji. Na talíři ozdobte zbytkem chilli papričky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.